PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7. Kérdése van? Hívjon minket!   +36-70/257-6178     +36-70/608-2434  info@testheveder.hu

Testheveder felülvizsgálat - Javítás -Tanácsadás - Raktárkészlet 

Blog

SZTRECCSFÓLIÁK RAKTÁRON

Szuromi Martin
2023.08.02 16:19
SZTRECCSFÓLIÁK RAKTÁRON

SZTRECCSFÓLIÍA

Mi is az a stretchfólia?

A stretchfólia vékony, nyújtható, általában polietilénből készült műanyag fólia, amelyet leginkább a raklapon lévő áruk rögzítésére és azok szállítása során történő stabilizálására, védelmére használnak. Amikor a stretchfóliát a raklap köré tekerjük, a fólia megfeszül, ami lehetővé teszi, hogy akár 300%-kal is megnyúljon. A feszítés által generált összehúzó erőnek hála, egy stabil, megfelelően rögzített raklapot kapunk, ami már alkalmas a szállításra.

A stretchfólia típusai:

A stretchfóliának két fő típusa létezik: a kézi stretchfólia és a gépi stretchfólia. Nálunk csak kézi stretchfólia kapható raktárról, de megoldható gépi beszerzése is.

Kézi stretchfólia

A kézi stretchfóliát kifejezetten kézi felhordásra tervezték, ezért általában kisebb mennyiségű csomagolási feladatok elvégzése során használják, de természetesen nem kizárt a raklapos áruk csomagolásánál történő alkalmazása sem.

Gépi stretchfólia

A gépi stretchfólia olyan fólia, amelyet kifejezetten raklapcsomagoló géppel való felhordásra terveztek, és jellemzően nagyobb mennyiségű csomagolási műveleteknél használják. A gépi stretchfólia néhány gyakori típusa:

  • Fújt stretchfólia – fúvott extrudálási eljárással készül. Ebben a folyamatban a felforrósított gyantát buborékokba fújják. A buborékot ezután lapokká alakítják, amelyeket hengerelnek, és egy magcsőre helyeznek.
  • Öntött stretchfólia – öntött extrudálási eljárással készül. Ebben az eljárásban a felmelegített gyantát egy hűtött hengersoron keresztül vezetik át, amely azután további eljárásoknak köszönhetően megszilárdítja a fóliát