PROMOL SYSYTEM KFT MUNKARUHÁZATI BOLT, BUDAPEST 1097 KISKALMÁR U. 7. Kérdése van? Hívjon minket!   +36-70/257-6178     +36-70/608-2434  info@testheveder.hu

Testheveder felülvizsgálat - Javítás -Tanácsadás - Raktárkészlet 

Blog

Miért jó a geotextília?

Szuromi Martin
2023.08.01 18:07
Miért jó a geotextília?

MEGÚJULT WEBÁRUHÁZUNKBA felkerültek mezőgazdasági termékeink!

A geotextília a gyomok elszaporodásának gátolására használt talajtakaró eszköz. Behelyezve a kerti növények, dekorációs eszközök alá kiválóan alkalmas a nehéz munkával megművelt és karbantartott kertek megóvására a gyomoktól. A geotextil használható talajréteg választónak és stabilizálónak, vezeti a vizet.

A geotextília telepítésénél meg kell határozni a terület nagyságát, és a csatlakozásokat. A csatlakozásoknál célszerű 10-15 cm-es fedéssel dolgozni. Először gyommentesíteni kell a területet, az eszközt ezután felhelyezhetjük és rögzíthetjük erre a célra használatos tüskékkel. A méretre vágott geotextilt helyezzük le még a megvédeni kívánt növényzet ültetése előtt! Éppen ezért érdemes megtervezni a növények helyzetét előre, mert utólag csak az eszköz megvágásával tudunk módosítani, ez azonban a hatékonyság kárára mehet. Figyeljünk arra, hogy a geotextil a lehető legszorosabban körbevegye a növényt, hogy a gyomnak lehetőleg ne maradjon helye! Miután végeztünk az ültetéssel a geotextil tisztítsuk meg az esetleges földmaradványoktól!